O Ne Güzel Mevlâdır ve Ne İyi Yardımcıdır

MANEVİ GELİŞİM | | 23 Nisan, 2014 | 3.142 kere okundu

İnsanız ve aciziz. Acizliğimiz her gün bir vesile ile bize hatırlatılıyor. Anlamak istemiyoruz. Görmek ve duymak işimize gelmiyor. Fakat güneş balçıkla sıvanmıyor işte. Ne yapsak da acizliğimiz gün gibi ortada.

Gözle görünmeyen bir mikrop bizi ne hallere getiriyor değil mi? Yataklara düşüyoruz, hastanelere koşuyoruz vs. Her gün bir yakınımızda bu hallere şahit oluyoruz. Fakat acizliğimizi hep unutuyoruz. Ya da bize unutturuluyor.

Bize kendimizi aciz hissettirecek durumlardan kurtulmak için herkese ve her yola başvuruyoruz. Fakat geçek sahibimizin -Mevlâmızın- kapısını çalmak, ondan yardım dilemek tüm kapılar kapanınca aklımıza geliyor.

Oysa bize şah damarımızdan dahi yakın olan yüce Allah’ı her zaman hatırlamak bizi en güçlü kılamaz mı?. Çünkü O, Mevlâmızdır, sığınağımızdır, yardımcımızdır. Her şeye gücü yeten, her şeyi işiten ve bilendir. Şifa veren, sıkıntıları gideren, esenlik veren, nimetleri ihsan eden ve en güzel isimlerin sahibi olan yüce Allah’tır. Sözlerin en güzeline ve en doğrusuna kulak verelim:

“Allah’a sımsıkı bağlanın. Sizin mevlânız O’dur. O ne güzel mevlâdır ve ne iyi yardımcıdır.” ﴾ Hac Sûresi, 78﴿

Öyleyse kaybedecek vaktimiz yok. Gün bugündür. Kalplerimizi sonuna kadar açalım Rabbimize. Her hal ve durumda yüce Allah’a koşalım, sığınalım. Vesselam.

Paylaşmak Güzeldir

Yorum Yapın